Ugrás a fő tartalomra

1074 Budapest, Dohány u. 65.


+36 30 011 34 39

Széchenyi 2020

Hírek


2021. nov. 2.
Budapesti Gazdasági SZC

    5 érdekesség a BGSZC technikusi képzéseiről

    Közeledik 2023 februárja, amikor a nyolcadikos diákoknak és szüleiknek dönteniük kell a középiskolai jelentkezésről. Íme 5 érdekesség a BGSZC technikusi képzéseiről, amit érdemes mérlegelni a döntés előtt.

    5 érdekesség a BGSZC technikusi képzéseiről

    Általános iskolás diákok és szülők tízezrei várják izgatottan 2023 februárját, a középiskolai jelentkezés végső határidejét. Az izgalom érthető, hiszen e döntés alapjaiban határozhatja meg a tizenévesek jövőbeli boldogulását, karrierlehetőségeit és szakmai életújtát.

    Az érettségi megszerzésének lehetősége mára alapelvárás a középiskolák felé. A dilemmát ezért sokkal inkább az jelenti a jelentkezők számára, hogy ezt milyen módon és milyen típusú intézményben tegyék meg.

    Érettségi szakmával és megannyi előnnyel

    Egyre több nyolcadikos választja a technikusi képzést, mellyel a diákok 5 év alatt érettségit, piacképes szakmát, valamint szakmai tapasztalatot is szerezhetnek.

    Mitől különlegesek a BGSZC képzései? Íme 5 érdekesség

    1., Érettségi, gazdasági ismeretek és szakmai tapasztalat

    A Gazdálkodás és menedzsment ágazat Pénzügyi-számviteli ügyintéző képzésében öt év alatt érettségit és szakmát is szereznek a diákok. Okleveles technikusként többletpontokkal jelentkezhetnek a szakirányú felsőoktatásba, miközben gyakorlati tapasztalatot is szerezhetnek. Ezt nem sok 19 éves mondhatja el magáról, nagy előnyt jelent számukra későbbi karrierjük során.

    2., A jövő szakmája, idegen nyelv és mellé egy érettségi

    Logisztikai technikus képzésben a logisztika és szállítmányozás szakmairányon a tanulók betekintést nyerhetnek a szállítmányozás világába. Karrierlehetőséget kínáló szakmát, érettségit és idegennyelv tudást is kapnak. A képzés után külföldön is tapasztalatot szerezhetnek vagy logisztikai mérnöknek tanulhatnak tovább.

    3., Szakmai belépő a nagyvilágba

    Turisztikai technikusként már a diákévek alatt belekóstolhatnak a tanulók a valódi nagyvilágba. Üzleti és szervezési alapismereteket szereznek, idegen nyelveket tanulnak és izgalmas országok kultúráját ismerhetik meg. Az ERASMUS programmal pedig mindezt nemcsak elméletben láthatják, hanem a gyakorlatban is, külföldön. A képzés után itthon vagy külföldön is jó esélyük van karriert csinálni, ugyanakkor főiskolára is mehetnek

    4., Séf vagy étteremvezető, bármi lehetséges

    A szakács szaktechnikus képzés a tanulók szakmai és vezetői elképzeléseinek egyaránt megfelel. Öt év alatt a konyha fortélyainak elsajátítása mellett megismerhetik a vezetői ambícióik szempontjából nélkülözhetetlen gazdálkodási ismeretek alapjait is. Érettségijük is lesz, ezért hosszútávon akár tovább is tanulhatnak majd.

    5., E-commerce, online marketing és érettségi

    Kereskedő és webáruházi technikusként a világ egyik legdinamikusabban fejlődő iparágában dolgozhatnak a diákok a jövőben. A képzés gyakorlatias megközelítésű és sokrétű tapasztalatot ad a webáruházakkal kapcsolatos legfontosabb területeken: e-commerce, online marketing tapasztalatok, ügyintézési, logisztikai ismeretek. Ezek külön-külön is nagyon értékes kompetenciákat fednek le, hát még így együtt, egy képzésben.

    +1 érv a BGSZC mellett

    A Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum hazánk legnagyobb szakképzési centruma, 22 iskola tartozik hozzánk Budapest-szerte. A legtöbb képzésünk több iskolában is elérhető, így minden leendő tanulónk a számára legmegfelelőbb helyszínt választhatja.

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Dobbantó Program 2024/25

    Dobbantó Program 2024/25

    Jelentkezzen szeptemberben induló képzéseinkre a Dobbantó Program keretein belül!

    2024. júl. 19.
    Budapesti Gazdasági SZC
    Felnőtteknek 2024/25

    Felnőtteknek 2024/25

    Válogasson szeptemberben induló képzéseink közül!

    2024. júl. 18.
    Budapesti Gazdasági SZC
    Rendkívüli felvételi eljárás

    Rendkívüli felvételi eljárás

    A Budapesti Gazdasági SZC rendkívüli felvételi eljárást hirdet a 2024/2025-ös tanévre az alábbi tagozatokra:

    2024. máj. 6.
    Budapesti Gazdasági SZC


    KIMIKK
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum

        1074 Budapest, Dohány u. 65.

      • Telefon: +36 30 011 34 39

        E-mail: info@bgszc.hu

        OM azonosító: 203061

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000671 Engedélyszám: E/2020/000184


      2024Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum