Ugrás a fő tartalomra

1074 Budapest, Dohány u. 65.


+36 30 011 34 39

Széchenyi 2020

Hírek


2021. nov. 2.
Budapesti Gazdasági SZC

  5 érdekesség a BGSZC technikusi képzéseiről

  Közeledik 2023 februárja, amikor a nyolcadikos diákoknak és szüleiknek dönteniük kell a középiskolai jelentkezésről. Íme 5 érdekesség a BGSZC technikusi képzéseiről, amit érdemes mérlegelni a döntés előtt.

  5 érdekesség a BGSZC technikusi képzéseiről

  Általános iskolás diákok és szülők tízezrei várják izgatottan 2023 februárját, a középiskolai jelentkezés végső határidejét. Az izgalom érthető, hiszen e döntés alapjaiban határozhatja meg a tizenévesek jövőbeli boldogulását, karrierlehetőségeit és szakmai életújtát.

  Az érettségi megszerzésének lehetősége mára alapelvárás a középiskolák felé. A dilemmát ezért sokkal inkább az jelenti a jelentkezők számára, hogy ezt milyen módon és milyen típusú intézményben tegyék meg.

  Érettségi szakmával és megannyi előnnyel

  Egyre több nyolcadikos választja a technikusi képzést, mellyel a diákok 5 év alatt érettségit, piacképes szakmát, valamint szakmai tapasztalatot is szerezhetnek.

  Mitől különlegesek a BGSZC képzései? Íme 5 érdekesség

  1., Érettségi, gazdasági ismeretek és szakmai tapasztalat

  A Gazdálkodás és menedzsment ágazat Pénzügyi-számviteli ügyintéző képzésében öt év alatt érettségit és szakmát is szereznek a diákok. Okleveles technikusként többletpontokkal jelentkezhetnek a szakirányú felsőoktatásba, miközben gyakorlati tapasztalatot is szerezhetnek. Ezt nem sok 19 éves mondhatja el magáról, nagy előnyt jelent számukra későbbi karrierjük során.

  2., A jövő szakmája, idegen nyelv és mellé egy érettségi

  Logisztikai technikus képzésben a logisztika és szállítmányozás szakmairányon a tanulók betekintést nyerhetnek a szállítmányozás világába. Karrierlehetőséget kínáló szakmát, érettségit és idegennyelv tudást is kapnak. A képzés után külföldön is tapasztalatot szerezhetnek vagy logisztikai mérnöknek tanulhatnak tovább.

  3., Szakmai belépő a nagyvilágba

  Turisztikai technikusként már a diákévek alatt belekóstolhatnak a tanulók a valódi nagyvilágba. Üzleti és szervezési alapismereteket szereznek, idegen nyelveket tanulnak és izgalmas országok kultúráját ismerhetik meg. Az ERASMUS programmal pedig mindezt nemcsak elméletben láthatják, hanem a gyakorlatban is, külföldön. A képzés után itthon vagy külföldön is jó esélyük van karriert csinálni, ugyanakkor főiskolára is mehetnek

  4., Séf vagy étteremvezető, bármi lehetséges

  A szakács szaktechnikus képzés a tanulók szakmai és vezetői elképzeléseinek egyaránt megfelel. Öt év alatt a konyha fortélyainak elsajátítása mellett megismerhetik a vezetői ambícióik szempontjából nélkülözhetetlen gazdálkodási ismeretek alapjait is. Érettségijük is lesz, ezért hosszútávon akár tovább is tanulhatnak majd.

  5., E-commerce, online marketing és érettségi

  Kereskedő és webáruházi technikusként a világ egyik legdinamikusabban fejlődő iparágában dolgozhatnak a diákok a jövőben. A képzés gyakorlatias megközelítésű és sokrétű tapasztalatot ad a webáruházakkal kapcsolatos legfontosabb területeken: e-commerce, online marketing tapasztalatok, ügyintézési, logisztikai ismeretek. Ezek külön-külön is nagyon értékes kompetenciákat fednek le, hát még így együtt, egy képzésben.

  +1 érv a BGSZC mellett

  A Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum hazánk legnagyobb szakképzési centruma, 22 iskola tartozik hozzánk Budapest-szerte. A legtöbb képzésünk több iskolában is elérhető, így minden leendő tanulónk a számára legmegfelelőbb helyszínt választhatja.

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Rendkívüli felvételi eljárás

  Rendkívüli felvételi eljárás

  A Budapesti Gazdasági SZC rendkívüli felvételi eljárást hirdet a 2024/2025-ös tanévre az alábbi tagozatokra:

  2024. máj. 6.
  Budapesti Gazdasági SZC
  Szakma Sztár 2024

  Szakma Sztár 2024

  Budapesti Gazdasági SZC Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola tanulója, Mihály Angelika az OSZTV döntőjében I. helyezést ért el Vendéglátásszervező szakmában. Gratulálunk!

  2024. ápr. 23.
  Budapesti Gazdasági SZC
  BGSZC Őszi Pedagógiai Nap 2023.

  BGSZC Őszi Pedagógiai Nap 2023.

  2023. október 9-én hatodik alkalommal került megrendezésre a BGSZC Őszi Pedagógiai Nap.

  2023. okt. 26.
  Budapesti Gazdasági SZC


  KIMIKK
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum

    1074 Budapest, Dohány u. 65.

   • Telefon: +36 30 011 34 39

    E-mail: info@bgszc.hu

    OM azonosító: 203061

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000671 Engedélyszám: E/2020/000184


   2024Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum